Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /home/cbctv/public_html/cms/wp-content/themes/publisher/functions.php on line 50

خطأ فى قاعدة بيانات ووردبريس: [Table 'cbctv_main.wp_feeds' doesn't exist]
SELECT `content` FROM `wp_feeds` WHERE `id` = 366

Brief aan de Chaldeeërs in het kader van het feest van hun patroonheilige, Sint-Thomas, de apostel. – CBC

Brief aan de Chaldeeërs in het kader van het feest van hun patroonheilige, Sint-Thomas, de apostel.

720

Patriarch Mar Louis Raphaël Sako

Het is een grote eer om de Chaldeeuwse kerkgemeenschap in de wereld te feliciteren op 3 juli, het jaarlijks feest van onze patroonheilige Sint-Thomas de apostel, die predikte in Mesopotamië en Indië.

Dit is een gelegenheid voor ons allemaal, als individu’s en groepen, om te bezinnen over Sint-Thomas’ geloof: “Mijn Heer en Mijn God” en om de daadkracht van zijn geloof toe te passen op ons dagelijks leven.

We dienen ook overal te getuigen over dit geloof, ongeacht de prijs. Sint- Thomas is gekend geweest als een tweeling, omdat hij een tweelingbroeder van ieder van ons is.

Ik roep al de bisschoppen, priesters, monniken, nonnen en gelovigen op om onze theologische  verstandhouding van de Kerk en haar missie te versterken volgens de huidige situatie van de mensen en de harde omstandigheden.

Sterker nog, ik vraag een inspanning te leveren voor eenheid, om één familie te worden verenigd door het geloof, liefde en dienstverlening, in plaats van toe te laten dat een normale zaak zoals een meningsverschil mensen in groepen verdeeld en men zo van elkaar wegdrijft.

Ondanks de vele en grote uitdagingen, zal onze eenheid de kerk doen bloeien, als ieder van ons zich verantwoordelijk voelt en deelneemt met zijn of haar vaardigheid en talent. Zoals jullie weten, is de kerk noch de Patriarch evenmin de clerus, maar eerder wij allemaal samen.

Daarom, zijn wij ‘de Kerk’ allemaal verantwoordelijke partners. We moeten onze handen in elkaar slaan en samenwerken voor een betere toekomst. Dit was de motivatie voor de oprichting van de Chaldeeuwse Liga, die moreel en financieel moet gesteund worden.

Om dit geloof in ieder van ons in te stellen, deze eenheid te verstevigen en samenwerking te versterken, moeten we intellectuele, filantropische, spirituele en theologische aspecten voeden. Helaas, zijn enkele van deze eigenschappen momenteel aan het verzwakken.

Ik roep ook de Chaldeeuwse politiekers en hun organisaties op om hun isolement en tegenstrijdigheden achterwege te laten, zodat ze hun visies en rangen kunnen verenigen en de hand reiken naar andere christelijke politiekers van andere delen van de Iraakse samenleving.

Zo kunnen we samen vrede, stabiliteit en een degelijk leven voor ieder van ons, als een natie bereiken. Laat ons werken voor vrede en dit prioriteit geven in ons beleid, ‘zoek de vrede, en jaag hem na!’ (Psalm 34:15).

We hebben verschillende crisissen doorgemaakt, maar geen een van hen heeft ons getroffen zoals de manier waarop de Christenen uit Mosul, Nineveh Vlaktes ontheemd zijn geweest.

Dit komt doordat dorpen compleet geëvacueerd waren en ontheemde families aangemoedigd waren om te emigreren door de westerse landen.

Blijven en vasthouden aan ons thuisland in de mate die de dimensies van onze nationale en Christelijke betrouwbaarheid weerspiegelen. Dit zou nu vooral ons doel moeten zijn.

Om deze taak te volbrengen, nodig ik jullie van harte uit om een gulle bijdrage te leveren aan de campagne van een ‘waardige terugkeer van al de ontheemde families naar hun dorpen en huizen’.

 

Patriarch Mar Luis Raphaël I Sako

قد يعجبك ايضا المزيد عن المؤلف

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.